Dødsfald - Procedure ved dødsfald

Procedure ved dødsfald

Når der sker et dødsfald, er der mange praktiske ting, der skal styr på. Der er en masse procedurer der skal sættes i gang, begravelsen skal planlægges og afdøde skal lægges i kiste. Men det er næsten umuligt at stå med selv, og derfor er det en god idé at kontakte bedemanden umiddelbart efter døden er indtruffet. Vi kan være behjælpelig med alle de praktiske gøremål og er en god støtte for jer, at have ved sin side i den svære tid.   

Dette skal du gøre ved dødsfald

Når et dødsfald indtræder,  skal du først og fremmest kontakte en læge. Hvis der er tvivl om dødsårsagen, så skal politiet kontaktes, så der eventuelt kan afholdes et ligsyn. Hvis dødsfaldet sker i eget hjem, så kontaktes vagtlægen eller afdødes egen læge. Lægen skal herefter udfærdige en dødsattest, som bevis for at personen er død. Hvis dødsfaldet sker på plejehjem eller hospitalet, vil personalet oftest kontakte en læge, der skriver dødsattesten. Der kan godt gå noget tid før en dødsattest bliver udfyldt, og det er ikke underligt, hvis der går mellem 6-12 timer fra døden indtræder til at en læge har skrevet en dødsattest. 

Kontakt bedemanden

Ved dødsfald, også selvom dødsattesten ikke er skrevet, kan det være en god idé at kontakte bedemanden umiddelbart med det samme. Der er mange praktiske gøremål i forhold til en begravelse, og det er vores erfaring, at det er bedst, hvis de forskellige procedurer sættes i gang med det samme. Hvis dødsfaldet er sket i hjemmet, hospice, på et lokalcenter eller aflastning, så skal afdøde lægges i kiste og køres til kapellet, hvor han eller hun vil være indtil begravelsen. 

Kontakt Bedemandmadsen her.

Ved dødsfald i udlandet

Hvis der sker et dødsfald i udlandet, skal du ikke tøve med at tage kontakt til os, da der er en række praktiske opgaver, som kan være svære at stå med selv. Vi kan eksempelvis hjælpe med at arrangere hjemtransport. Men der er også andre opgaver, som vi kan være behjælpelige med. 

Det blå sygesikringsbevis dækker ikke hjemtransport

Der var engang, hvor det gule sygesikringsbevis dækkede i udlandet, men sådan er det ikke længere. Det gule sygesikringsbevis er blevet erstattet af det blå sygesikringsbevis, som dækker udgifterne til sygdom. Men det er altså værd at bemærke, at det IKKE dækker udgifterne til eksempelvis hjemtransport ved dødsfald. Derfor bør man tænke over andre muligheder, hvor man kan blive dækket ind ved ulykkelige omstændigheder. Vi anbefaler på det kraftigste, at man sørger for at tegne en privat rejseforsikring inden man tager ud at rejse, i tilfælde af at uheldet skulle være ude.